OTOYOL GÜRÜLTÜ BARİYERİ NEDEN YAPILIR?

OTOYOL GÜRÜLTÜ BARİYERİ NEDEN YAPILIR?

Sürekli Gürültülü Ortamda Bulunmanın Dezavantajları

Özellikle metropollerde bulunan yoğun trafik akışı aynı zamanda çevresel gürültü kirliliğine de sebep olur. Çok şeritli yollar ve nüfusun büyük bölümünün özel araç kullanması, bu yoğunluğun daha da artmasına neden olur. gibi firmalar tarafından uygulanan sistemler amaç insan sağlığının korunması ve gürültü kirliliğinin önlenmesidir. Nüfus yoğunluğu ile doğru orantılı olan bu durum, yüksek gürültünün meydana gelmesine neden olur. Gürültü, hem insan sağlığını hem de çevrede yaşayan diğer canlıların sağlığını tehlikeye atar. Sürekli olarak gürültülü bir ortamda bulunmak kalıcı işitme kayıplarına yol açabilir. Aynı zamanda stres ve kan basıncının düşmesine neden olan bu durum yaşam kalitesinin de düşüklüğüne yol açar. Depresyondan kalp krizine kadar birçok hastalığın habercisi olan gürültünün otoyollar nezdinde önlenebilmesi için otoyol gürültü bariyeri sistemleri kurulur.

Otoyol Gürültü Bariyerlerinin İşlevi

Otoyollarda meydana gelen gürültünün minimuma indirgenmesi adına kullanılan ses bariyerlerine aynı zamanda gürültü bariyeri adı verilir. Çevre ile son derece uyumlu olan bariyerler işlevsel açıdan oldukça etkindir. Otomobillerin ve korna seslerinin arasında yolculuk etmeye çalışanlar için oldukça avantajlı bir durum oluşturan bariyerler, gürültüyü engelleyerek yaşam konforunun artmasını sağlarlar.

Doğa Dostu Gürültü Bariyerleri

Çevreye zarar vermeyen yapılarıyla hem gürültünün azalmasına yardımcı olan hem de otoyolların daha estetik ve işlevsel olmasını sağlayan bariyerler sesin emilerek çevreye yayılmasını engeller. Şehir içindeki gürültünün minimize edilmesini sağlayan bu sistemler, şehir hayatının yoğunluğu arasında bir de gürültüyle boğuşmak zorunda kalan vatandaşlar için oldukça ideal seçenekler sunar.